Кабриолет Клуб България
http://www.cabrioletclub.com/forum/

Peugeot 306 cabrio - отново красив
http://www.cabrioletclub.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=1399
Страница 1 от 9

Автор:  DyakoV [ Пон Фев 11, 2013 2:34 pm ]
Заглавие:  Peugeot 306 cabrio - отново красив

Така нека да започнем, вчера 02.02.2013 станах горд собственик на тази купчина желязо ( в този момент бих я нарекъл трудно кола все пак на този етап )

Изображение

Изображение

Изображение

Та пътуването започна на 01.02 в 17:40 от търговищката ЖП гара, пристигнах в нашата родна столица около 11и30, пихме по една бира с братчед ми, който ме закара в студентски град, за което съм много благодарен и около 2 часа позаспах вече спокоен. Сутринта ставане в 9 часа, пуснах си едно кафе от автомата ( гоооляма грешка, чувал съм е студентите са бедни и нямат пари, ама това да те цакат с кафе, дето се вижда дъното на чашата ми дойде в повече ), обадих се на колегата Pepino74, дойде да ме взе и отпрашихме с бодри сили към Обеля. Намерихме собственика, намерихме колата, направихме оглед, покарахме я,стиснахме ръцете и тръгнахме по останалите задачи. Както се вижда има доста за правене по купето, гюрука не се сваля автоматично,гори антифриза, салона е за пране, интериора трябва да се подобри драстично, има работа, не е като да няма. Та отидохме направихме и гражданската, тръгнахме да търсим нотариус. Този, при който трябваше да отидем, не работеше, та ходихме в КАТ Дървеница. Направихме и там работата, отбихме се при колегата Bluebeard ( много готин и точен човек, беше ми много драго да се запозная с него на живо ), едно кафе на крак и пак обратно в Обеля да вземеме колата. Цялата тази работа стана за 5 часа - от 10 до 15 часа ПО едно време вече бях почнал да откачам! От Обеля тръгнахме към студентски, по пътя заредихме, винетка взехме, кафе и така. Натоварихме багажа от студенстки и колегата Pepino74 ме изпрати до пътя за Варна, спряхме на Шел, пихме по едно кафе и по живо по здраво тръгнах от София в 16и30.Естествено колата и веднага беше стикеросана, все пак трябва да се знае.

Изображение

Изображение

Изображение

По пътя нямах серизони премеждия,приятно бях изненадан, бях скептично настроен дали ще се прибера като хората, имаше 2 куриоза,от които ми се изправи косата - както карах и ключа падна от патрона, еййй голям спек, в крайна сметка се оказа, че патрона е разбит и е направена колата да се пали с копче и затова ключа и падна И благополучно се прирах в 21и30 в родното Търговище, разхода ме изненада приятно - 7на100 газ със скорост 90-100 ( повече не посмях да дигна, при положение че мотора не е много добре, отделно беше и с патерица на задната гума ) Днес колата вече е затворена в халето и ме очаква да ходя при нея събота и неделя да и отделям време, оставил съм и работните дрехи,бира и подръчни инструменти. Та така вече от тук натък ще качвам полека лека прогреса на цялата работа и живот и здраве до няколко месеца този звяр трябва да се съживи в по-приличен вид и със здрав мотор и ходова част.

Автор:  DyakoV [ Пон Фев 11, 2013 2:46 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Такааа днес малко поработих, да я подготвя за оправянето на мотора и да разчистя малко кабелаци отпред. Та станах в 8, отидох да погледна предницата как е - естествено беше трагедия, както и предполагах - тампони, шарнири, накрайници. От удара нямаше криво по гредите, лошото е, че едната греда под вратата имаше голяяяма дупка, но тенекеджията ме успокои, че това няма да е проблем и може да се направи, да не се притеснявам. Е поуспокоих се малко, към 9и30 едно бързо кафе и закарах колата в ново хале за да почна раглобяването полека лека.

Изображение

Изображение

Изображение

Почнах с по-лесната част - свалянето на задната броня, без особени трудности бронята падна лесно.

Изображение

Изображение

Така започна и разглабянето отпред, не беше особено трудно поради простата причина, че от ударите всичко беше станало мазало и доста работи се държаха като на магия. Преди и сега [smilie=man_in_love.gif]

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Та с това приключвам засега, Април като се постопли почвам мотора, след това почвам тенекиите. Гюрука трябва да оправя, но това вече ще бъде накрая, да стигна дотам. И така загънах колата и я оставих да си почива до Април.

Изображение

Изображение

P.S. После разбрах, че не е било хубаво да стои със смъкнат гюрук и го вдигнах [smilie=cool.gif]

Автор:  Tares [ Пон Фев 11, 2013 2:54 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Поздравления DyakoV ! Добре дошъл в клуба и ти . С каквото и да имаш проблем ние ,ще ти помогнем [smilie=friends.gif]

Гледам ,че вече си я оголил и ще почвам да я градиш [smilie=good3.gif]

Автор:  DyakoV [ Пон Фев 11, 2013 3:01 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Благодаря много, за помощта съм сигурен, че бихте помогнали със всичко [smilie=good.gif] Оголих я за да почнем по лесно да правим мотора, реших, че по-добре него на оправя първо, тенекиите после лесно се правят [smilie=to_clue.gif] А като стигна до граденето на купето ти ще си от най-голяма помощ [smilie=telephone.gif]

Автор:  Tares [ Пон Фев 11, 2013 3:11 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Купе, гюруци, интериор, двигатели т.н с каквото мога да помогна съм насреща. Ако променяш нещо по колата качвай снимки да гледаме [smilie=umnik.gif]

Автор:  DyakoV [ Пон Фев 11, 2013 3:21 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Всяка промяна ще бъде документирана с подробности [smilie=dirol.gif]

Автор:  HegeJl4o [ Пон Фев 11, 2013 8:30 pm ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Честита да ти е придобивката хайде стягай я и да я видим някаде на някое събиране :) лято идва [smilie=dance4.gif]

Автор:  DyakoV [ Вто Фев 12, 2013 8:31 am ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Живот и здраве, до юли трябва да е готова. Имам едно питане - копчето за смъкване ка гюрука какво е - същото като за ел.стъклата ли е или е някакво по специално, че моето липсва? Дали трябва да е AUTO или ? [smilie=good2.gif]

Автор:  Tares [ Вто Фев 12, 2013 9:11 am ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Копчето не е ауто и се намира между двете копчета за задните стъкла.Докато се сваля гюрука се задържа .

Автор:  DyakoV [ Вто Фев 12, 2013 10:23 am ]
Заглавие:  Re: Peugeot 306 cabrio - отново красив

Значи копчето за ел.стъклата е същото, нали така ? Понеже моето както казах липсва, а имам 2 копчета от ел.стъкла свободни някъде в гаража.

Страница 1 от 9 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/