Кабриолет Клуб България

Нека съберем колите без покрив под един покрив!
https://www.AutoDoc.Bg https://www.cabriozone.com
It is currently Mon May 12, 2025 11:17 am

All times are UTC + 2 hours

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Aug 15, 2010 10:56 pm 
любител

Автомобил: Peugeot 306 Saint Tropes
Здравейте!
На Кабриолета ми (Пежо 306) се развали скоростната кутия(автоматик) [smilie=dash2.gif] и ремонта излиза много пари!
Искам да попитам, дали е възможно да се прехвърли ръчна скоростна кутия и дали някой от вас има познат сервизджия, който може да го направи и който ще се навие да го направи, тъй като питах на доста места, но на никой не му се занимава и никой не ще да прави такъв вид прехвърляне!
Харесвам колата си супер много и съм я поддържал супер много и ще е гадно да я пусна за части, заради една скоростна кутия.
Help,help!
Благодаря предварително!

Profile  

PostPosted: Tue Aug 17, 2010 9:17 am 
фен

Автомобил: chrysler V6
Аз бих си оправил автомата. Не е хич трудно иначе смяната но трябва да имаш едно 306 под ръка за да теглиш части защото не е само скорости и педали има още много джаджички.

Profile  

PostPosted: Tue Aug 17, 2010 4:56 pm 
любител

Първоначално и аз реших да я правя, но парите за ремонта са много и ще ми трябва доста време да ги събера, а също така и гаранцията не е много дълга.
В крайна сметка, ако не успея да я сменя, или ще я давам за части или ще я правя все някога.
Ако все пак имаш познат, който ще се навие да смени кутията, давай го насам [smilie=drinks.gif]

Profile  

PostPosted: Wed Aug 18, 2010 2:35 pm 
любител

Автомобил: fiat barketta
Asteleone wrote:
Първоначално и аз реших да я правя, но парите за ремонта са много и ще ми трябва доста време да ги събера, а също така и гаранцията не е много дълга.
В крайна сметка, ако не успея да я сменя, или ще я давам за части или ще я правя все някога.
Ако все пак имаш познат, който ще се навие да смени кутията, давай го насам [smilie=drinks.gif]

братле потърси и си купи направо друга кутия , пак автомат ,ужасно много неща ше ти трябват и ще ти излезе даже и по скъпо ако сложиш ръчна кутия отколкото да оправиш страта , лично сам правил този вариант и не си заслужава , като сам сам си я сменял , т.е. труда ми е безплатен , не е работата само в кутията , ами маховик ,съединител ,аксиален лагер, незнам дали при твоята не е хидтавли4ен съединителия, или жило за съединителя , наи вероиятно други карета и полуоски , други педали, баре4е сас цялата лостова система за скоросния лост , еладжиа които да оправи вразките мейду ключа и педала , нали колата пали само като е на положение паркинг , за всико това предполагм ще ти одерат кожицата :):):)

Profile  

PostPosted: Sun Aug 22, 2010 2:22 pm 
фен

Автомобил: chrysler V6
Няма ли някоя разпадна ла се такава кола да и вземеш кутията, с сигурност става от доста други модели. Аз съм сменявал от БМВ 325 ис автомат сложихме от 320 ръчни, оказа се че не съвпада въртящия момент и се счупи веднага, после някаква друга и така, не е кой знае колко сложно но според мен не си заслужава, другия вариант е купуваш си една размазано странично или отзад 306 и сменяваш всичко без двигателя другото което остане на вторични и за части.

Profile  

PostPosted: Sat Dec 18, 2010 10:43 am 
любител

Колеги, да ви се похваля!!! След 5 месеца без кола, любимото кабрио вече е на линия. [smilie=dance4.gif] В крайна сметка прехвърлих от автомат на ръчна скоростна кутия. Ще почерпа на следващата сбирка [smilie=drinks.gif]

Profile  

PostPosted: Sun Jan 02, 2011 7:35 pm 
любител

Автомобил: Peugeot 306 cabiolet 2.0
Честито

Profile  

PostPosted: Sat Jan 08, 2011 8:15 am 
любител

Благодаря, колега! [smilie=drinks.gif]

Profile  

PostPosted: Sat Jan 08, 2011 10:34 am 
любител

Автомобил: VW Golf MK3 Cabriolet 2.0 GTI
Честито и от мен! Сподели какво се наложи да смениш и колко ти излезе. :)

Profile  

PostPosted: Sun Oct 23, 2011 10:30 am 
любител

Смених скоростната кутия, съединител, полуоски и трябваше да прескочим защитата на Автомата, за да може колата да пали!
Излезе ми три пъти по-евтино отколко ми искаха така наречените "майстори" на автомати!
Стана ми обидно, че ми казаха, че неможели да сменят от автомат на ръчна - те по-скоро не искаха защото нямаше да може да ми вземат толкова пари [smilie=fool.gif]
Ако някой има такъв проблем(дано НЕ) да ми пише! Ще го насоча към правилните хора [smilie=drinks.gif]

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC + 2 hours